Передплата 2024 «Добрий господар»

У Франції схвалили посилення обмежень для нещеплених громадян

  • 25.07.2021, 14:45
  • 472

Сенат Франції підтримав запропонований урядом законопроєкт щодо посилення заходів боротьби з пандемією

Фото умовне
Фото умовне

Документ передбачає введення додаткових обмежень для людей, які не зробили щеплення проти коронавірусу.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на AFP.

У Франції з 21 липня коронавірусні «перепустки» стали обов’язковим документом для доступу у місця культури й відпочинку. З серпня їхнє застосування хочуть розширити на ресторани й подорожі потягом та літаком.

Під час голосування за нові правила у верхній палаті французького парламенту в ніч на неділю, 25 липня, документ підтримали 199 сенаторів, а 123 проголосували «проти». Тим часом через зміни, порівняно з початковим варіантом проєкту закону, Сенату і нижній палаті парламенту — Національним зборам — ще належить узгодити його остаточний текст, щоб досягти компромісу. Очікується, що це відбудеться протягом 25 липня.

Запропоновані владою нові правила, окрім іншого, передбачають обов'язкову вакцинацію медичних працівників.

У суботу у Франції більше 160 тисяч людей вийшли на вулиці різних міст, виступивши проти вказаного посилення карантинних заходів, зокрема розширення дії так званих «санітарних пропусків», які знадобляться нещепленим від коронавірусу громадянам. Згідно з цими правилами, для них відвідування ресторанів і посадка на потяги далекого прямування будуть дозволені тільки при наявності негативного тесту на коронавірус.

У кінотеатрах, театрах і музеях Франції подібні обмеження діють уже з 21 липня: вхід дозволений лише щепленим, людям, які перехворіли на COVID-19 або мають негативний тест.

Посилені правила діятимуть в режимі надзвичайного стану, у Франції він був продовжений до кінця жовтня. Від обов'язкового тестування будуть звільнені лише неповнолітні, а наявність «санітарних пропусків» не буде обов'язковою для відвідування терас ресторанів.

Читайте також: Помер молодий блогер-антивакцинатор

Схожі новини