Солодкі соуси до млинців: підбірка рецептів
- 25.07.2021, 20:30
- 5 291
Оригінальні джеми, повидла та соуси завжди роблять страви ще смачнішими
Соус яєчний на білому вині
Для рецепту потрібно:
- біле вино — 125 мл
- яйце (жовток) — 3−4 шт.
- цукор — 60−80г
- лимонна цедра.
Жовтки розтерти з цукром. До жовтків поступово лити гаряче вино. Збивати на пару, поки соус не загусне, приправити за смаком лимонною цедрою. Соус відразу ж подавати на стіл, щоб піна не осіла.
Соус з червоним вином і горіхами
Для рецепту потрібно:
- червоне вино — 1.5 склянки
- вода — 1.5 склянки
- цукор — 3−4 ст.л.
- картопляний крохмаль — 1.5−2 ч.л.
- волоські горіхи (подрібнені) — 3−4 ст.л.
- лимонна кислота — на кінчику ножа.
Вино змішати з водою, всипати цукор, довести до кипіння, а потім, помішуючи, влити розведений в кип'яченій холодній воді проціджений картопляний крохмаль. Суміш швидко довести до кипіння, додати лимонну кислоту, підсмажені і подрібнені ядра волоських горіхів і добре перемішати.
Ванільний соус
Для рецепту потрібно:
- вершки (густі) — 100г
- молоко — 100г
- ваніль — ½ стручка
- яйце (жовток) — 3 шт.
- цукор — 2 ст.л.
Молоко та вершки, додавши м'якоть стручка ванілі, доведіть до кипіння.
Жовтки розітріть з цукром і, безперервно збиваючи міксером, влийте проціджену молочну суміш.
Готово!
Читайте також: Найсмачніші літні компоти: підбірка рецептів