Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США викрили одного з учасників штурму Капітолія

  • 25.07.2021, 11:20
  • 613

Одного з учасників штурму будівлі Капітолія 6 січня вдалося викрити завдяки додатку для знайомств Bumble

Ендрю Таке з Техасу похизувався у додатку, що був на штурмі «від початку», а його метч-партнер розповів про це ФБР.

Про це пише CNN.

Прокурори заявили, що Ендрю Таке використовував додаток для знайомств, перебуваючи у Вашингтоні 6 січня. Людина, з якою у нього випав метч, запитала чи був він біля Капітолія, на що чоловік заявив, що він був там «з самого початку». Окрім того, Ендрю надіслав кілька фото та заявив, що провів у будівлі 30 хвилин.

Через кілька днів метч-партнер чоловіка передав ці дані до ФБР. Скриншоти з листування у Bumble стали доказами у судовій справі щодо Ендрю Таке. Хоч чоловік розповів у додатку для знайомств, що лише мирно стояв у будівлі, прокурори наполягають, що він причетний до двох жорстоких нападів на поліцію, яка охороняла Капітолій.

Окрім того, до справи долучили записи, де Таке використовує перцевий балончик проти правоохоронців, а також завдає ударів по поліції металевим батогом.

Чоловіку закидають декілька федеральних злочинів: напад на поліцейського, порушення громадського порядку та перешкоджання процесуальним діям Конгресу США.

Наразі він є другим відомим обвинуваченим у справі щодо штурму Капітолію, якого затримали через невдале інтернет-знайомство. У квітні через Bumble також вдалося викрити Роберта Чепмена з Нью-Йорка. Його також видав партнер у додатку для знайомств.

Читайте також: Німцям надали доступ до супутникового інтернету Starlink

Схожі новини