Передплата 2024 «Добра кухня»

Геть підбори! Лоукостер SkyUp змінив форму для стюардес

  • 24.07.2021, 15:35
  • 737

Найбільший лоукостер України SkyUp оголосив про зміну форми бортпровідників з наголосом на зручність. Серед найбільш помітних змін — жінки тепер носитимуть не туфлі на підборах, а кросівки Nike

Про це повідомляє Avianews.

Найбільше зміниться жіноча форма. Так, хустку тепер кріпитимуть не на шиї, а на плечі, а макіяж поєднуватиме через градієнт блакитні й помаранчеві кольори (вони символізують схід і захід сонця).

Заміну туфель кросівками SkyUp пояснив тим, що персонал авіакомпанії змушений багато часу проводити на ногах, і зручне взуття має покращити їхнє самопочуття. Чоловіча форма, однак, залишилася більш класичною.

«Це одяг для активних, сміливих, яскравих; для тих, хто не любить офіціозу, але цінує стиль; реагує швидко, діє зважено, приймає виклики і долає їх. Форма для тих, хто відкритий до нового, тих, хто любить подорожі та життя», — так її характеризують у SkyUp.

Авіакомпанія каже, що нова форма з’явиться в бортпровідників уже восени цього року. Вона замовила 500 її комплектів, які мають пошити на українській фабриці.

Читайте також: «Давайте мужиків теж у підбори взуйте!»: Міноборони показало репетицію жіночої «коробки». У мережі «палає»

Форму бортпровідників регламентують внутрішні правила авіакомпаній. У деяких випадках жінок зобов'язують носити туфлі з підбором певної довжини, а також зачіску й макіяж певних форм. У 2019 році профспілка працівників авіакомпанії публічно обурилася таким вимогам.

А у 2020 році в Японії тривав флешмоб #KuToo, учасники якого виступали проти обов'язкового носіння підборів на роботі для жінок, зокрема і в аеропортах. На цьому тлі, зокрема з травня 2020-го, вимогу носити високі підбори для жінок скасувала японська авіакомпанія All Nippon Airways.

Схожі новини