Передплата 2024 «Добрий господар»

Громадські активісти рятують Білогорщу від стихійного сміттєзвалища

На території заказника місцевого значення Торфовище Білогорща — стихійне сміттєзвалище

Громадські активісти Львова спільно з депутатами Львівської міської ради організували соціальний проєкт «Врятуй Білогорщу від сміття». Йдеться про будівельне сміття, яке невідомі скидають на купу і утворилося стихійне сміттєзвалище. Нещодавно комунальні служби Львова вивезли 200 тонн відходів, але згодом будівельний мотлох там знову з’явився.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Мешканка Білогорщі Галина Гутей розповідає, що такий випадок трапився не вперше. Невідомі регулярно викидають там сміття. Обурені жителі села писали листи в екологічну службу, викликали на місце поліцію, оформляли все документально. Але ніхто не дав ради з порушниками, яких досі шукають… Одного дня люди вдалися до перекриття дороги.

Як розповів для «ВЗ» депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, на черговому засіданні виконкому Львівської міської ради ухвалять низку рішень, аби там більше не скидали сміття. Так, межі заказника ознакують офіційними державними знаками та інформаційними стендами. А відповідальним за утримання та обслуговування заказника призначать ЛКП «Зелений Львів».

За словами депутата, за таких умов поліція спільно з екологічною інспекцією можуть виписати порушнику 170 тисяч гривень штрафу.

«Управління безпеки міста встановить додаткові камери для відеофіксації порушників, — наголошує Ігор Зінкевич. — Департамент поводження з твердими побутовими відходами львівської міської ради та районні адміністрації забезпечать вивезення накопиченого сміття.

Читайте також: «Пам’ятаю, щось п’ємо… І все. Провал пам’яті»

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень