Передплата 2024 «Добра кухня»

Twitter тестує функцію дизлайків для коментарів

  • 23.07.2021, 09:35
  • 451

Twitter почав випробовувати функцію оцінювання коментарів до дописів за допомогою позначок «upvote» («лайк») і «downvote» («дизлайк»). Соцмережа, однак, наголошує, що йдеться не про «дизлайки» в класичному розумінні цього слова

Про це повідомили на сторінці технічної підтримки Twitter.

Опцію «лайків» і «дизлайків» тестують в додатку Twitter користувачі iOS. У коментарях до допису в них замість сердечок-уподобайок з’явилися стрілочки вгору і вниз, якими можна позначити реакцію на написане.

Twitter уточнює, що «лайки» відображатимуться як зазвичай, а от «дизлайки» інші користувачі не бачитимуть, і вони не впливатимуть на порядок відображення коментарів.

«Позначка „дизлайку“ дозволяє нам зрозуміти, що ви вважаєте цей коментар таким, що не стосується вашої розмови. Ми хочемо краще розуміти, які види дописів ви вважаєте доречними, а які ні», — пояснили у Twitter.

Читайте також: Twitter дозволить користувачам створювати аудіокімнати

Користувачі соцмережі одразу зауважили, що нова тестова функція Twitter схожа на систему вподобань у Reddit — там користувачі можуть лайкати чи дизлайкати кожен коментар, і це впливає на те, наскільки високо в треді він відображається.

Частина дописувачів у Twitter не до кінця впевнена, що тестова функція справді допоможе розрізняти доречні та недоречні коментарі. Однак деякі вважають, що вона забезпечить кращий зворотний зв’язок.

Раніше Twitter запровадив функції, які дозволяють блокувати коментування твітів окремими користувачами, а також приховувати окремі коментарі під дописами — відображаються вони лише після клацання.

А в червні 2021 року стало відомо, що Twitter розробляє інструменти, які дозволяють користувачам видалити згадки про себе із соціальної мережі. Такий крок має допомогти уникнути цькування користувачів.

Схожі новини