Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вашингтон активно консультувався з Києвом під час підготовки угоди з Берліном щодо "Північного потоку-2"

  • 22.07.2021, 20:14
  • 681

США активно взаємодіяли з Україною і внесли запропоновані нею ідеї в текст спільної заяви з ФРН, - Держдеп

Вашингтон активно консультувався з Києвом під час підготовки угоди з Берліном щодо трубопроводу «Північний потік-2» і вніс запропоновані українською стороною ідеї в текст опублікованої пізніше спільної заяви США та ФРН.

Як інформує Цензор. НЕТ із посиланням на ТАСС, про це заявила на спеціальному телефонному брифінгу для журналістів, присвяченому досягненню Вашингтоном і Берліном угоди щодо ситуації навколо газопроводу, представниця Держдепартаменту високого рангу.

Вона відкинула твердження ЗМІ про те, що Білий дім тиснув на Україну і вимагав не виступати з критикою майбутньої угоди США з ФРН щодо «Північного потоку-2».

«Україна — партнер, і ми не залякуємо своїх партнерів», — сказала вона, наголосивши, що Вашингтон активно взаємодіяв із Києвом «на багатьох рівнях».

«Ми ділилися деталями та ідеями, зокрема текстом самої заяви», — повідомила вона.

«Ми, як я вже говорила, активно взаємодіяли з Україною і включили її внесок та її ідеї в цю заяву», — підкреслила ведуча брифінгу, додавши, що Вашингтон розраховує чинити так само і в майбутньому у процесі виконання угоди.

Нагадаємо, 21 липня канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонну розмову з президентом Р Ф Володимиром Путіним. «Такі проблеми з енергією, як транзит газу через Україну і „Північний потік-2“, також обговорювалися під час розмови», — зазначили в уряді ФРН.

Читайте також: Німеччина оприлюднила угоду зі США про «Північний потік-2»

Схожі новини