Передплата 2024 ВЗ

У шістьох мешканців Львівщини підозрюють штам "Дельта"

  • 22.07.2021, 13:15
  • 612

Четверо з інфікованих повернулись із Росії, ще двоє – із Великобританії

Як розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної держадміністрації Орест Чемерис, під час перетину кордону у п’яти людей тест на коронавірус показав позитивний результат, їх госпіталізували. Ще одна дівчина перебуває вдома на самоізоляції. До кінця тижня буде точно відомо інфіковані вони небезпечним штамом чи ні.

За його словами, згідно з Постановою Кабінету Міністрів, усім особам, які прибувають з пандемічних країн, тобто тих, де високий рівень захворюваності на Covid-19 — наприклад, Індії, Великобританії, Росії — повинні проводити експрес-тест на антиген. Якщо позитивний — осіб ізольовують, а згодом роблять ПЛР-тест.

«Усі люди, які зараз мають підозру на штам коронавірусу „Дельта“, є мешканцями Львівської області. Це і чоловіки, і жінки середнього і старшого віку. Двоє пасажирів, які повернулися з Великобританії, мали позитивний результат. Тому їх госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні. Ще четверо прибули з Російської Федерації. Троє з них мали позитивний результат, і їх також госпіталізували, а одну жінку, в якої тест був негативний, перевели на домашню самоізоляцію», — зазначив Орест Чемерис.

Нині роблять дослідження генотипу коронавірусу. Для цього зразки шести людей скерували на дослідження в Київський Центр громадського здоров’я.

За словами директора Львівської обласної інфекційної лікарні Сергія Федоренка, пацієнти, у яких підозрюють небезпечний штам Covid-19, перебувають у нормальному стані. Люди, з яких дві сімейні пари, перебувають в окремо ізольованих палатах, всі епідемічні застереження збережені.

Читайте також: Коронавірус на Львівщині: зафіксовано понад 20 нових випадків

Схожі новини