Передплата 2024 «Добра кухня»

Ізраїль розпочинає тестувати таблетки від коронавірусу

  • 22.07.2021, 15:15
  • 677

В одному з медичних центрів Тель-Авіву готуються розпочати випробування пероральної вакцини проти Covid-19 від Oravax Medical, дочірньої компанії фармацевтичного виробника Oramed

Про це заявив генеральний директор Oramed Надав Кідрон, передає The Jerusalem Post.

«У протоколі до першого випробування фази I/II, який компанія сподівається просунути, буде задіяно 24 добровольці, яким ще не щеплено іншої вакцини. Половина групи прийме одну капсулу, а інші — дві. Групи плацебо немає, оскільки метою є вимірювання рівня антитіл та інших показників імунітету», — пояснив Кідрон.

Пероральна вакцина проти коронавірусу усуне кілька перешкод для швидкого й широкомасштабного розподілу препарату, що потенційно дасть змогу людям приймати вакцину самостійно вдома. Так, зручно і те, що такий препарат легко доставляти в різні куточки світу, а збережеться він і в кімнатній температурі. У перспективі пігулки від Covid-19 можуть стати щорічною практикою, як вакцинація проти грипу.

Щодо прогнозованої ефективності пероральної вакцини від Oravax Medical, то гендиректор висловлює позитивні сподівання. Так, механізм роботи пігулки буде схожим на вакцини Pfizer і Moderna. Проте, якщо ці вакцини орієнтовані на вироблення лише одного спайкового білка, то пероральна вакцина стимулюватиме створення одразу трьох. Отже, «ця вакцина має бути набагато стійкішою до варіантів Covid-19», — сказав Кідрон.

Гендиректор фармацевтичної компанії також заявив, що якщо всі фази тестування будуть успішними, то перші партії пігулок доставлять до країн, які цього найбільше потребують: наприклад, до країн Південної Америки, де не змогли придбати достатньо вакцин для щеплення населення.

Читайте також: Рада заборонила продаж лікарських засобів дітям

Схожі новини