Передплата 2024 «Добра кухня»

«Українська ковбаса» та «Кримськотатарські чебуреки»: Укрпошта презентувала поштові марки

«Укрпошта» ввела в обіг дві нові поштові марки «Кримськотатарські чебуреки» та «Українська ковбаса», які продовжують розпочату у 2018 серію «Національні страви». У комплекті з марками національний поштовий оператор також випустив тематичні конверти

«Візитні картки України — не лише її історичні та архітектурні пам’ятки, але і страви національної кухні. Саме з ароматними запахами та смачними стравами в іноземців асоціюється наша країна. А от самі українці за рецептами можуть визначити навіть регіон. Укрпошта прагне, аби цих асоціацій стало більше. Тому у 2018 році ми почали випуск серії марок „Національні страви“ марками „Котлета по-київськи“ та „Київський торт“. А зараз ми поповнюємо колекцію двома новими марками. Окремо хотілося б сказати про марку „Кримськотатарські чебуреки“. Випускаючи її ми висловлюємо підтримку корінному народу Криму і вкотре нагадуємо, що Крим — це Україна», — сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Автор ескізів марок, конвертів та штемпеля «Перший день» художниця Юліка Правдохіна. Тираж кожної марки — 130 тисяч примірників, номінальна вартість — V (еквівалент 9 грн).

Читайте також: «Укрпошта» випустила марки на захист екосистеми Карпат

Схожі новини