Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зруйновані могили січових стрільців у Стрию: місцева влада оцінила суму збитків

Збитки оцінюють приблизно у 600 тисяч гривень

Збитки, які спричинив своїми діями 20-річний Олег Латишев у Стрию, 8 липня зруйнувавши 59 могил січових стрільців на місцевому кладовищі, оцінюють приблизно у 600 тисяч гривень.

Про це кореспонденту «Високого Замку» повідомив заступник міського голови Андрій Стасів. За його словами, точну суму завданої вандалом шкоди фахівці визначать до кінця цього тижня.

З власних джерел «Високому Замку» стало відомо, що руйнівником святинь у Стрию виявився безробітний молодик, який ніде не навчається. У момент скоєння злочину він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. А також був під дією наркотиків. Стверджує, що не мав спільників, що вчиняв безчинства на цвинтарі сам. «Ніхто мене не спонукав, я сам „дурканув“ і це зробив», — передають слова зловмисника очевидці. За даними «ВЗ», правоохоронні органи перевірили трафік його телефонних розмов і не виявили контактів з якимись радикальними антиукраїнськими організаціями.

Вандал пояснює поліцейським, як плюндрував могили січових стрільців. Фото Львівської обласної прокуратури
Вандал пояснює поліцейським, як плюндрував могили січових стрільців. Фото Львівської обласної прокуратури

На час досудового розслідування Латишев перебуває у слідчому ізоляторі Львова. 12 липня суд обрав йому запобіжний захід: тримання під вартою упродовж двох місяців — з альтернативою внесення 200 тис. грн грошової застави. Але ні він, ні його родичі цієї суми не вносили.

Через тиждень-два справу розглядатимуть у суді. У ході досудового слідства кримінальну справу проти цього вандала перекваліфікували. Тепер інкримінують йому «наругу над могилами померлих, вчинену з хуліганських мотивів». Якщо за попереднім звинуваченням Латишеву загрожувало до п’яти років позбавлення волі, то тепер йому «світить» до семи років перебування за ґратами.

Читайте також: Стрийського вандала на два місяці взяли під варту

Схожі новини