Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Ізраїлі винайшли технологію вирощування штучної шкіри

  • 21.07.2021, 19:20
  • 604

Технологія електроспіннінга Nanomedic створює штучні шкірні покриви для ран, опіків і рубців, надруковані за допомогою 3D-технологій і нановолокон

Лікування опіків, ран і шрамів створює як психологічні, так і фізичні перешкоди. Це лікування також є складним, дорогим, і може позбавити пацієнта можливості використовувати кінцівку або вражену ділянку.

Однак біотехнологічна компанія Nanomedic Technologies Ltd. розробила штучну шкіру, яка надрукована на 3D-принтері, прикріплюється безпосередньо до шкіри пацієнта і через 24−48 годин дозволяє пацієнтам використовувати цю ділянку, як зазвичай, пояснив Гері Сагів, віце-президент з маркетингу і продажу в Nanomedic.

За словами Гері Сагіва, віце-президента з маркетингу та продажу в Nanomedic, компанія використовувала «технологію електропрядіння» для розробки комерційно доступного портативного пристрою для догляду за ранами, яке друкує матрицю з нановолокна безпосередньо на рану пацієнта за допомогою 3D-друку і обробляє три певні пошкодження, зокрема, опіки, травми і догляд за раною.

«Люди жартують, що наша технологія нагадує Людину-павука», — додав він.

Зараз Nanomedic використовує свою матрицю для загоєння волокон за допомогою електропрядіння, в яку будуть вбудовані клітини шкіри людини, щоб стимулювати регенерацію тканин. Це портативний пристрій завдяки нановолоконам загоює матрицю на рану пацієнта.

За словами розробників, штучна пов'язка компанії може лікувати будь-які типи опікових ран: хімічні або електричні пожежі, а також пацієнтів, які постраждали під час нещасних випадків на лижах або мотоциклах.

«Пов'язка з бинта також запобігає потраплянню бактерій в рану, але наша технологія дозволяє пацієнтам жити нормальним життям. Якщо ви обпалите руку, медичні працівники накладуть на цю ділянку пов'язку. Людина не зможе використовувати руку тривалий час, поки рана не загоїться. Однак за допомогою нашої технології ми «розпилюємо» пов'язку, і ви можете повернутися до використання цієї кінцівки протягом 24−48 годин «, — зазначили в компанії.

У компанії також додали, що багато людей сприймають такі травми близько до серця; вони можуть навіть стати психологічною проблемою, але новий пристрій дозволяє людям швидше повернутися до нормального життя.

Nanomedic — дочірнє підприємство більш великої компанії з виробництва медичного обладнання Nicast, яка була піонером в технології електропрядіння. У 2018 році компанію заснували, щоб зосередитися виключно на унікальній технології Spincare.

Продукт Nanomedics наразі схвалений в Європі. Зараз компанія очікує схвалення FDA і поки що розширюється на азіатський ринок, який знову відкривається швидше за все після кризи Covid-19.

Spincare System належить до ринку замінників шкіри, хоча досі у неї немає прямих конкурентів у цій ніші.

Читайте також: Ізраїль: у деяких жінок після вакцинації почалась аномальна кровотеча

Схожі новини