Передплата 2024 ВЗ

Асистент вчителя погрожувала відрізати учню із синдромом Дауна геніталії!

Свою поведінку на роботі жінка поки не пояснила

У Вінниці — скандал. Помічника вчителя однієї зі шкіл звинувачують у знущанні з неповносправного учня. Мова про хлопчика із синдромом Дауна. Відео оприлюднили лише у липні, хоч, як стало відомо, сталося все ще весною.

Максиму — 12. Він три роки перебував у школі під наглядом асистентки. Однак останнім часом рідні помітили, що хлопчик змінився. Запідозрили, що в школі над дитиною чинять насильство. Батьки поставили у класі камеру відеоспостереження. Те, що почули й побачили, їх просто шокувало. На відео добре видно, як педагог кричить до дитини, а потім її б’є, погрожуючи ще й відрізати геніталії.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «Невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого».

Свою поведінку на роботі жінка поки не пояснила, адже вона у відпустці. У школі, де стався цей випадок, обіцяють провести службове розслідування. Тим часом мама хлопчика пообіцяла подати на горе-педагога до суду. Але з школи забирати сина не планує.

Читайте також: Убив санітара і втік: у Кривому Розі розшукують пацієнта психлікарні

Схожі новини