Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лувр подає в суд на Pornhub

  • 21.07.2021, 19:45
  • 818

Паризький Лувр та інші музейні установи подають в суд проти найбільшого порнографічного сайту Pornhub через гід шедеврами мистецтва, який запустила нещодавно платформа

Про це повідомляє видання Daily Beast.

Як повідомлялося раніше, популярний порносайт Pornhub запустив гід еротичними шедеврами з колекцій найвідоміших музеїв світу Classic Nudes. Тоді сайт заявив, що проєкт створили разом з Лувром, Метрополітен-музеєм, Музеєм Прадо, Британським музеєм та іншими.

На сайті проєкту можна прослухати довідки про твори мистецтва, які озвучила порноакторка Аса Акіра.

Однак представник флорентійської галереї Уффіці заявив, що сайт не просив дозволу використовувати твори мистецтва у своєму проєкті.

«Ніхто не давав дозволу на експлуатацію або використання творів мистецтва», — сказав він.

Представників відомих музеїв обурило те, що світові шедеври мистецтва супроводили непристойними підписами. Крім того, картини «оживили», перетворюючи їх на порнографічні сцени. Зокрема, картину «Венера Урбінська» перетворили на відео, де актриса займається мастурбацією, а картину «Оголений чоловік» з колекції музею Метрополітен — на відео з оральним сексом.

«Pornhub отримав повідомлення від наших юристів. Ми очікуємо, що роботи будуть негайно видалені», — заявив представник Лувру.

До суду збирається подавати й галерея Уффіці.

«В Італії кодекс культурної спадщини передбачає, що для використання зображень музею і творів у комерційних цілях необхідний дозвіл, який регулює методи й встановлює плату. Все це очевидно, якщо музей надасть дозвіл, який навряд чи видали у цьому випадку», — заявив представник галереї.

Читайте також: У США чоловік із вадами слуху судитиметься з Pornhub через відео без субтитрів

Схожі новини