Передплата 2024 «Добра кухня»

«В Індонезії – 500 мов, але усі розмовляють індонезійською»

22 липня – офіційне відкриття офісу Почесного консульства Республіки Індонезія на Львівщині

Відомий львівський бізнесмен, директор громадської організації «Вектор» Андрій Іонов став почесним консулом Республіки Індонезія. Чому став консулом саме цієї країни, пан Андрій розповів журналістці «ВЗ».

— Мені довелося не раз бува­ти в Індонезії, — каже Андрій Іо­нов. — Зокрема, на острові Су­лавесі моя компанія займалася розробкою проєктних пропо­зицій на спорудження газової електростанції. Оскільки уряд Індонезії прийняв рішення про заборону експорту необробле­ної сировини, постало питан­ня, яким чином її переробля­ти. Для переробки сировини треба мати технологічну пару, електроенергію, чого не було на цьому величезному остро­ві. Я цим займався, відповідно, зав’язалися відносини. І мені запропонували стати почесним консулом Індонезії в Україні.

— Вас швидко призначили?

— Ні. Це тривало близько чо­тирьох років. Врешті отримав відповідний документ, який на­зивається екзекватурою.

— Що робитимете на цій посаді задля процвітання від­носин між двома країнами?

— За кількістю населення Ін­донезія — четверта у світі краї­на, яка активно розвивається. Україна має можливість зайти на ринок Індонезії. Одне із моїх завдань — підсилення еконо­мічної співпраці, імпорт товарів з Індонезії в Україну. Індонезія — один з найбільших експорте­рів кави, чаю, прянощів, тропіч­них фруктів та морепродуктів, корисних копалин, вугілля, зрі­дженого газу. Це країна з ви­сокою культурою. Попри те, що там є 500 мов, якими розмовля­ють народності, що там живуть, завдяки спільній індонезійській мові вдалося створити спільно­ту — індонезійський народ. Це один з прикладів для України: одна мова — один народ.

Читайте також: Час відпусток: що варто знати українцям перед мандрівкою за кордон

Схожі новини