Передплата 2024 ВЗ

Підозріла сумка в аеропорту виявилася без вибухівки?

Вибухового пристрою не виявили

У міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення повідомили, що фахівці обстежили приміщення міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. Вибухового пристрою не виявили.

Нагадаємо, у середу, 21 липня, близько 09.30 год на номер «102» надійшло повідомлення від начальника служби безпеки аеропорту про те, що у зоні вільного доступу в аеропорті знайдено залишену сумку. Перевірка аналізатором виявила наявність в ній вибухової речовини.

Читайте також: З аеропорту Львова евакуювали людей

На час обстеження з приміщення аеровокзалу евакуювали 500 пасажирів та 150 осіб персоналу. Затримано 6 рейсів. Обстеження завершили, вибухового пристрою не виявили.

Керівник ГО «Варта», депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич сказав «ВЗ», що, за його інсайдерською інформацією, служба аеропорту перевіряли газовим аналізатором (перед прийняттям рішення про підрив), цей прилад показав що вона все ж була.

«Найближчим часом роботу аеропорту відновлять, також попередньо, на місці була справжня вибухівка, знешкоджена і здетонована під наглядом вибухотехніків. У поліції не підтвердили що була вибухівка. Для мене лишається дивним: якщо її там не було, то для чого всі ці заходи і підривання сумки без вибухівки».

Схожі новини