Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів вшанував поета Олега Ольжича

  • 21.07.2021, 12:45
  • 548

Із нагоди відзначення 114-ої річниці від дня народження українського поета, археолога, політичного діяча Олега Ольжича сьогодні, 21 липня, у Львові відбулося урочисте вшанування його пам’яті

Фото Львівська облрада
Фото Львівська облрада

Депутати Львівської обласної ради Святослав Шеремета, Ольга Березюк, Іванна Герус, Ростислав Добош, Марія Кульчицька-Волчко, Микола Іщук, Юрій Мазур, Роман Филипів, Сергій Дзядик, народний депутат України Олег Синютка, а також представники громадських, ветеранських організацій поклали квіти до меморіальної дошки Олега Ольжича у Львові.

Присутні також виконали Державний Гімн України і долучилися до поминальної молитви за упокій душі поета.

«Олег Ольжич — це великий українець, який віддав своє життя у боротьбі за волю і незалежність України. Він проводив надзвичайно важливі та успішні археологічні дослідження по всій Європі, у США. Але, коли прийшов час боротися за українську державу, Олег Ольжич приїхав в Україну і віддав життя за незалежність.

Ми маємо увічнювати ім’я Олега Ольжича, щоб про його життєвий шлях, творчу і наукову діяльність, революційну боротьбу знало якомога більше людей по всьому світу. Кожна нація повинна пишатися такими своїми синами, як Олег Ольжич", — зауважив голова комісії Львівської обласної ради з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.

Довідково:

Олег Ольжич (справжнє ім’я — Олег Олександрович Кандиба), (8 (21) липня 1907, Житомир — 10 червня 1944, концтабір Заксенгаузен) — син українського поета Олександра Олеся. Очолював культурно-освітню референтуру Проводу Українських Націоналістів (ПУН) (1937) і Революційний Трибунал ОУН (1939 — 1941рр.). Заступник голови ПУН і голова ПУН на українських землях (з 05.1942), голова ПУН ОУН (01.1944 — 10.06.1944 рр.).

Читайте також: Помер відомий український письменник

Схожі новини