Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівська Погулянка збере знаменитих реставраторів

З 3 до 13 серпня, у Львові відбудуться традиційні Дні реставрації

Мета заходу — популяризація реставрації елементів історичних будівель, що сприятиме збереженню спадщини міста. Упродовж двох тижнів на Погулянці реставратори проводитимуть майстер-класи з відновлення історичної скульптури (у дворі на вулиці Погулянка, 20).

Про це повідомила журналісту «ВЗ» начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Чиновниця каже, в межах Днів реставрації відбудеться серія екскурсій знаковими скульптурами міста.

«Під час заходу майстри облаштують спеціальну альтанку, у якій у режимі реального часу можна буде спостерігати за процесом реставрації історичної скульптури Матері Божої. Фахівці зможуть побачити процес відновлення та отримати професійну консультацію від керівника майстер-класів, реставратора Андрія Федоришина», — каже Лілія Онищенко.

Директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик додав: «Торік ми вперше та успішно провели Дні реставрації, під час яких реставрували історичну браму будинку з вулиці Князя Романа, 34. Тоді ця подія мала високий інтерес серед реставраторів дерева. Цього року в рамках заходів ми вирішили об’єднати фахівців з реставрації декоративних елементів».

Читайте також: У Львові експонуватимуть «Стіну надії»: про зниклих безвісти людей

Схожі новини