Передплата 2024 «Добрий господар»

На рівненському заводі пролунав вибух: місто оповила помаранчева хмара

  • 20.07.2021, 19:02
  • 806

У Рівному ввечері 20 липня стався вибух на "Рівнеазоті". Місцевих попередили про можливу небезпеку та закликали не виходити з будинків

Про це повідомляє 24 канал.

У ДСНС підтвердили інформацію про вибух. За даними місцевих ЗМІ, він стався на агрегаті виробництва азотної кислоти.

Згодом голова Рівненської ОДА Віталій Коваль повідомив, що на «Рівнеазот» дійсно сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти.

«Постраждалих немає. Ситуація локалізована силами працівників підприємства. Оцінкою загроз займається екологічна інспекція», — написав Коваль.

Читайте також: У Мелітополі стався вибух на підприємстві: постраждали двоє людей

Як сказав речник ДСНС України у Рівненській області Дмитро Мельник, внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Він наголосив, що викиди не несуть загрози здоров'ю. Підтвердження надасть екоінспекція.

Керівник із комунікацій «Group DF», до якої входить підприємство, Олег Арестархов у коментарі «Суспільному» пояснив, що на підприємстві відбулася розгерметизація трубопроводу в цеху азотної кислоти.

«Була дійсно позаштатна ситуація, але протягом 40 хвилин її ліквідували. У результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу», — сказав Арестархов.

Він запевнив, що показники якості повітря — в межах допустимих норм. Жодної загрози навколишньому середовищу та людям немає, а підприємство працює в штатному режимі.

Схожі новини