Передплата 2024 «Добрий господар»

Справа Федини та Звіробій: потерпілий знову не прийшов, суд перенесли

  • 20.07.2021, 13:10
  • 639

Дату і час наступного засідання ще узгодять

Про це повідомляє «Еспресо.Захід».

У Галицькому районному суді Львова сьогодні, 20 липня, таки розпочалося чергове засідання суду, де мали розглянути скаргу потерпілого президента Володимира Зеленського про погрози або насильство щодо державного чи громадського діяча.

Справу веде вже знана суддя Ірина Волоско. Однак прокурори і потерпілий Володимир Зеленський не з’явилися на засідання. Вранці надійшло клопотання про перенесення суду.

За словами адвоката Андрія Писаренка, процесуально провести засідання не можна.

«Але потрібно мати повагу, оскільки усі захисники їдуть із Києва, графіки засідання погоджені. Явка потерпілого обов'язкова і його відмовки через напружений графік — не аргумент. Якщо мав час написати заяву в ДБР, то нехай має час з'явитися», — каже адвокат.

Читайте також: Звіробій і Федина: погрози президентові чи констатація фактів?

Маруся Звіробій водночас зазначила: «Поки потерпілий не з'явиться, я не вважаю це судом. Я не розумію, як ви це терпите. Я дивлюся на вас, ви професійна людина, я не розумію, чому ви терпите постійні неявки».

Зазначимо, що вранці під стінами суду зібралися активісти з підтримкою народної депутатки України Софії Федини та військової інструкторки Марусі Звіробій.

Активісти принесли «обвинувальні акти» Володимиру Зеленському за справу вагнерівців, за засудження генерала Павловського, за переслідування Антоненка, Дугарь, Кузьменко.

Окрім цього, жінки нагадали про військових, котрі загинули у липні і про яких не згадує Володимир Зеленський.

Схожі новини