Передплата 2024 ВЗ

Перший млинець нанівець: на мовному іспиті для посадовців стався збій

  • 19.07.2021, 18:15
  • 639

19 липня у системі, за допомогою якої чиновники проходять іспит на знання української мови, стався технічний збій. Усі претенденти, які в цей час складали іспит, отримали додатковий час для завершення

Про це повідомляє пресслужба Національної комісії зі стандартів державної мови. Там підкреслили, що помилка не вплине на розклад наступних екзаменаційних сесій.

«Сьогодні вранці у системі екзаменування стався технічний збій. Причини збою з'ясовують. Усі претенденти, які в цей час перебували в системі, отримають додатковий час для завершення складання іспиту», — вказано в повідомленні.

Читайте також: Мовний іспит для держслужбовців складатиметься із чотирьох блоків

Сьогодні, 19 липня, в Україні стартував перший в історії іспит на рівень володіння державною мовою. Річ у тому, що людям, які вступають на державну службу, тепер потрібно надати сертифікат про рівень володіння українською. А отримати його можна за результатами спеціального іспиту.

Кому потрібен іспит: це можуть бути потенційні керівники навчальних закладів, прокурори, судді та інші. Для громадян України — тестування безкоштовне. Зареєструватися можна за посиланням.

Схожі новини