Передплата 2024 «Добрий господар»

У Іспанії відзначили День без купальних костюмів

Іспанські організації натуристів у співпраці з місцевою владою організували День без купальних костюмів, зокрема, у... відкритому громадському басейні, розташованому у мадридському районі Латина

Федерація натуризму Іспанії (FEN) закликала прихильників цього руху прийти до басейну в неділю вранці й зайняти «помітні місця біля входу», — аби «заохотити сім'ї та всіх охочих провести день біля басейну в найкращий спосіб».

Як стверджують представники Асоціації з розвитку натуризму (ADN) столичного регіону Іспанії, яких цитує видання Gacetin Madrid, «купальний костюм не є гігієнічним, не пропускає сонце, утримує вологу і не дозволяє правильно прийняти душ перед купанням у басейні». А ще купальний костюм, на думку ADN, «за своєю суттю аморальний, бо робить так, що аморальними стають частини тіла, які він приховує», тобто «купальний костюм фактично криміналізує людське тіло».

Натуристські організації Іспанії виступають за «відсутність купальників як стандарт». «Хочемо інтегрувати природну наготу в краєвиди пляжів, річок і басейнів, — декларує свої наміри FEN. — Натуризм є соціально вигідним, оскільки допомагає зменшити різницю між людьми… Людина, яка роздягається, приймає своє тіло таким, яким воно є».

День без купальних костюмів відзначили в Мадриді цього року вже втретє. Відповідну угоду влада столиці Іспанії й організації натуристів уклали ще 2003-го.

Читайте також: «Перші місяці пандемії були в іспанських домах «коктейлем Молотова»

Схожі новини