Передплата 2024 «Добрий господар»

У Франції під час протестів розтрощили два центри вакцинації

  • 19.07.2021, 11:35
  • 594

У Франції невідомі розгромили два центри вакцинації проти коронавірусу

Як повідомила місцева влада, один із закладів на сході Франції залили водою з пожежних рукавів. Іншу клініку, яка розташовується на заході країни, підпалили. Вогонь частково зруйнував будівлю, передає ВВС.

Інциденти відбулися на тлі масових протестів проти посилення карантину. У мітингах 17 липня взяли участь понад сто тисяч людей.

Нові заходи передбачають обов'язкові щеплення медичних працівників та перепустки для доступу до більшості громадських місць.

Як показало опитування Ipsos наприкінці 2020 року, тільки 40% опитаних людей у Франції мали намір робити щеплення проти COVID-19.

Читайте також: В Італії антивакцинатори підпалили пункт щеплень від COVID-19

Нагадаємо, прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив, що з 18 липня країна посилить правила в'їзду для нещеплених туристів з низки країн Євросоюзу через спалах захворюваності на коронавірус.

З 16 липня туристам знову дозволили відвідувати Ейфелеву вежу, яка була зачинена протягом дев'яти місяців через пандемію коронавірусу.

З травня Франція почала пом'якшувати карантинні обмеження. Зокрема, у країні скасовуються обмеження на внутрішні поїздки, а школи працюватимуть у звичайному режимі.

Схожі новини