Передплата 2024 ВЗ

Школу, де вчився та вчителював нинішній директор Департаменту освіти ЛОДА, очолила... ветеринар

Про це нашій редакції стало відомо від скаржника - приїхав житель Нижанкович і відразу з порога: що то діється! Такого ще не було! Кінець світу! Школу очолила випускниця ветеринарної академії!

Справді, щось воно не дуже ліпиться, подумали ми собі, і попровадили своє розслідування. В Добромильській раді нам підтвердили, що за підсумками конкурсу на посаду директора перемогла Мар’яна Ноджак, мешканка сусіднього від Нижанкович села, яка викладає в одному з коледжів Золочева, молода, енергійна, ініціативна. І звинуватили колектив у тому, що нікого зі своїх на конкурс не виставили. Хоча посада директора школи нині дуже престижна, бо добре оплачувана.

Пані Мар’яна педагогічної освіти не має… Школа у Нижанковичах Самбірського району знаменита бодай тим, що там свого часу вчився, а згодом вчителював нинішній директор департаменту освіту Олег Паска. Колиска, яка виколисала його до рівня головного освітянина Львівщини, опиналася у руках ветеринарного працівника. Як він на це реагує?

Олег Володимирович у розмові з нашим репортером спочатку зазначив, що на процеси призначень директорів впливу не має. Тепер кожна територіальна громада має свою конкурсну комісію: от вона і визначає, хто має керувати закладами. І тут же визнав, що всі ті сільські конкурсні комісії дуже цікаві, бо є уже ситуації, та ба, скандали, коли у конкурсах перемагає слабший претендент, але він може бути чиїмось близьким родичем, кумом, сватом… І нічого не вдієш — у селах свій за свого до кінця…

Потім Олег Володимирович підтвердив, що у пані Ноджак нема освіти педагогічної, і особисто запитав у неї, як піде до якогось вченого педагога на урок вчити вчителювати? Водночас пан Паска сказав, що іншим претендентом була чинна директорка Марія Керницька, але при всій повазі, їй уже 71 рік, до того ж, під час конкурсних випробувань вона допустила деякі технічні помилки…

Тому комісія і зробила свій вибір на користь пані Ноджак… Директор департаменту трохи пошкодував, що вийшло так, як вийшло, і теж зазначив, що колектив не виховав гідної заміни керівника, а там, пригадує, досі працюють фахові педагоги та організатори.

Читайте також: «Начальниця з райвідділу освіти сказала: «Погодьте між собою, яку школу понижувати у ступені — в Ульвівку чи Теляжі. Ми з батьками згоди не дійшли»

Схожі новини