Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенки взяли участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці

  • 18.07.2021, 12:05
  • 816

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко разом з дружиною Мариною взяли участь у традиційній Всеукраїнській прощі до Зарваниці

У богослужіннях взяли участь тисячі прочан з усієї України, зокрема і з тимчасово окупованих Криму та Донбасу.

Архиєрейську Божественну Літургію у Зарваниці очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Цьогорічне паломництво присвячене 425-літтю проголошення Берестейської унії та молитві за мир в Україні.

Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав привітав п’ятого Президента.

«Мені завжди приємно вітати пана Президента Петра Олексійовича Порошенка із дружиною. Дякуємо, що ви так само завжди до Зарваниці стремитесь», — сказав він.

«Перш за все дуже добре, що Зарваницька проща стала можливою. Люди втомилися від відсутності можливості прийти і помолитися Богу. І я молився за те, щоб відійшла пандемія, відійшла криза, і не заважала людям йти своєю дорогою», — сказав Петро Порошенко після богослужіння.

«Я дуже тішився, що сьогодні на Зарваницькій площі були представники з усієї України — з Криму, з Донецька. І велика кількість йшла пішки для того, щоб потрапити сьогодні на цю молитву», — зазначив п’ятий Президент.

«Треба відчути це величне дійство, коли тисячі вірян об’єдналися у спільній молитві до Матері Божої, просячи миру, благословення та заступництва для України та українських родин», — поділився враженнями Порошенко.

Фото Європейська Солідарність
Фото Європейська Солідарність

«20 років тому Папа Іван Павло Другий був в Україні, молився за єдність України. Цього року в Україну приїжджає Вселенський Патріарх Варфоломій. Людина, яка дуже любить Україну. Людина, яка має незрівнянну віру в Бога. Я теж дуже сподіваюся і молю Бога, щоб це було об’єднанням світового православ’я і підтримка нашої Церкви. Я сьогодні молився саме за це. І твердо вірю — Господь почує нашу молитву», — говорить Петро Порошенко.

Читайте також: Порошенки під час поїздки на Тернопільщину побували на патріотичному Куліш-фесті

Схожі новини