Передплата 2024 ВЗ

Порошенки під час поїздки на Тернопільщину побували на патріотичному Куліш-фесті

  • 18.07.2021, 11:35
  • 737

Петру Порошенку в Тернополі на патріотичному фестивалі подарували футболку з особливим змістом

Фото Європейська Солідарність
Фото Європейська Солідарність

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко поспілкувався з тутешніми активістами, депутатами місцевих рад, ветеранами і волонтерами.

Відомий музикант, лідер гурту «Широкий лан» Святослав Бойко, який щойно повернуся із туру на Сході України, пожартував:

«Петре Олексійовичу, вам треба було швидше приїхати. Тут був дощ, а я так і знав — як тільки ви приїдете, дощ одразу закінчиться. Це вже така традиція. Нема Петра Олексійовича — дощ, сніг, завірюхи. Є Петро Олексійович — все спокійно».

«Нещодавно ми бачились у Слов"янську, у Краматорську, тепер у Тернополі. І завжди це неймовірні зустрічі з людьми, які приходять в справжнє родинне коло. Ми ж одна родина. Ми — люди, яким небайдужа Україна», — говорить Порошенко.

«Наш ветеранський рух „Захисти Україну“ складається з ветеранів та волонтерів. Для нас, ветеранів, ви залишайтесь Головнокомандувачем. Ні для кого не секрет, скільки зараз Петро Олексійович віддає і коштів, і сил для зміцнення наших Збройних сил. Тому я від нашої громадської організації „Захисти Україну“ хочу подарувати нашу фірмову футболку, і тут цей слоган буде звучати як прохання до вас особисто» , — звернувся до Порошенка відомий тернопільський активіст, волонтер, ветеран АТО Дмитро Гайдуцький.

Святослав Бойко, який днями також побував у 10 Окремій Гірсько-Штурмовій бригаді на Донеччині, розповів, що комплекс відеоспостереження, придбаний спільно коштом Фонду Порошенка та тисяч небайдужих українців, вже працює і забезпечує оптичну розвідку на передовій.

«Буквально позавчора у нас був крайній концерт під Горлівкою в „десятці“. У 109-му батальйоні. І я зайшов у ту кімнату, де розміщені всі монітори, це дійсно круто», — говорить Бойко.

«Це не просто система відеоспостереження. Це найгарячіша лінія оборони: Шуми-Зайцеве-Нью-Йорк. Вже 12% лінії зіткнення обладнані вашими — і нашими камерами, системою спостереження. Це наш спільний проект. Наступний пункт — це Авдіївка, 72 бригада. Там наші воїни, там наш інтерес, там наша правда, там наша Україна. І ми там будемо», — говорить Порошенко.

Учасники зустрічі скуштували справжнього козацького кулешу, а він — як золото, каже Святослав Бойко.

«У нас є добра традиція — кожного липня ми приїжджаємо на прощу у Зарваницю. Разом з десятками тисяч вірних, які моляться за Україну. Я обов’язково заїжджаю у Тернопіль», — сказав Порошенко і подякував тернополянам за гостинність.

Фото Європейська Солідарність
Фото Європейська Солідарність

Читайте також: Порошенки відвідали Аду Роговцеву в день народження акторки (фото)

Схожі новини