Передплатити Підтримати

Ідеальні десерти: що приготувати зі смородини

Чорна смородина – ароматна, але досить кисла ягода. Залежно від сорту, кущі смородини зріють з початку червня до вересня. Ягоду можна додавати в пироги, напої, морозиво, соуси і желе

Морозиво зі смородини і сметани

Фото умовне

Час приготування:

більше 3-х годин

Складові:

300 г чорної смородини

300 г сметани

5 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

Ягоди перебрати і добре помити. Облити окропом, щоб вони випустили більше соку.

Подрібнити чорну смородину блендером. Можна також пропустити через сито, щоб вийшло чисте пюре без шкірки.

Додати сметану і цукор. Ретельно перемішати, спробувати, якщо треба, то додати більше цукру.

Перелити масу в формочки і вставити палички.

Поставити в морозилку на 3−4 години до повного застигання.

Готове морозиво дістати з формочок, зануривши їх попередньо в гарячу воду на кілька секунд.

Пиріг із чорною смородиною в духовці

Фото умовне

Час приготування:

1,5 години

Складові:

Для начинки:

160 г цукру

300 г чорної смородини

3 яєчні білки

1 ч. ложка картопляного крохмалю

1 ч. ложка розпушувача

1,5 ст. ложки борошна

Цукрова пудра

Для тіста:

2 склянки борошна

125 г вершкового масла

125 г цукру

3 яєчних жовтки

1 ч. ложка розпушувача

Спосіб приготування:

Приготуйте пісочне тісто, розтерши борошно з вершковим маслом. Додайте жовтки, цукор, розпушувач і ванільний цукор. Загорніть в плівку і покладіть в холодильник на півгодини.

Готове тісто розтачайте. Викладіть у форму і утрамбуйте руками, сформувавши бортики.

Яєчні білки збийте з дрібкою солі. Поступово додайте цукор, борошно, крохмаль і розпушувач. Вилийте білкову суміш на корж, посипте зверху чорною смородиною.

Готуйте в духовці при температурі 180 ºС від 45 до 60 хвилин.

Охолодіть пиріг зі смородиною, акуратно перекладіть на тарілку і прикрасьте просіяною цукровою пудрою.

Смузі «Смородина-банан»

Фото умовне

Час приготування:

5 хвилин

Складові:

4 банана

6 жмень замороженої смородини

½ — 1 склянки молока

Мед — за смаком

Спосіб приготування:

Банан почистити і довільно нарізати.

Скласти банан і заморожені ягоди в чашу блендера і збити до однорідної маси.

Додати мед і молоко за смаком, ще раз збити.

Перелити смузі в стакани і відразу подавати, прикрасивши листочками м'яти, кружечками банана і ягодами.

Читайте також: Раз, два — і готово: дуже простий рецепт пирога зі смородиною