Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хочете повечеряти у ресторані - вакцинуйтеся

  • 17.07.2021, 18:35
  • 679

У Греції ресторани і бари обслуговуватимуть тільки COVID-вакцинованих людей

Фото умовне
Фото умовне

Влада Греції вирішила посилити карантинні обмеження через зростання нових випадків зараження коронавірусом: у ресторанах та барах обслуговуватимуть лише вакцинованих проти COVID-19 відвідувачів.

Про це інформує міжнародне агентство Reuters.

Нові правила набули чинності у п’ятницю, 16 липня.

За даними агентства, обмеження діють для входу всередину ресторанів, барів та кафе. Від відвідувачів вимагатимуть підтвердження, що вони вакциновані проти COVID-19.

Водночас грецьке видання Ekathimerini повідомляє, що обмеження запровадили і для барів та нічних клубів просто неба (на відкритому повітрі). Їхні відвідувачі повинні мати зі собою докази того, що вони були щеплені або одужали від COVID-19.

Також заклади повинні обмежити місткість до 85% від максимальної.

Допускаються лише сидячі відвідувачі.

Це останні з серії обмежень, що запроваджують заради порятунку туристичного сезону в умовах епідемії COVID-19. Влада прагне уникнути нової ізоляції, адже минулого року економіка Греції впала на 8,2% через карантинні обмеження.

У коментарі Reuters місцеві мешканці заявляли, що нові обмеження — це та ціна, яку доведеться заплатити людям, котрі не хочуть вакцинуватися.

«Я згоден з тим, що вакциновані повинні мати деякі привілеї. Хто не хоче вакцинуватися, це їхній вибір, але їм доведеться жити з певними обмеженнями», — заявив Янніс Камалакіс, відвідувач кафе в Афінах.

Наразі приблизно 41% греків у віці старше 15 років повністю вакциновані.

Читайте також: Дві країни в Європі зобов'язали медиків вакцинуватися

Схожі новини