Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенки відвідали Аду Роговцеву в день народження акторки (фото)

  • 17.07.2021, 17:05
  • 1 083

Петро і Марина Порошенки особисто привітали із Днем народження Аду Миколаївну Роговцеву під час прем’єри документального фільму «Вітер зі Сходу» у столичному Будинку кіно

«Часом доля дарує знайомство з людьми, які буквально перевертають твій світ. Сьогодні ми з Мариною щасливі привітати з Днем народження велику українку, акторку від Бога, прекрасну жінку, гордість і славу нашої культури — Аду Миколаївну Роговцеву. У нашій родині та команді Ада Миколаївна завжди була символом чесної України. Скажу по секрету: я Марину запросив на перше побачення на виставу, коли Ада Роговцева грала Лесю Українку. Вона для нас — найкраща Леся Українка», — поділився емоціями Петро Порошенко.

«Кожного року у свій день народження Ада Миколаївна дарує свято своїм прихильникам. Цього разу — це прем"єра фільму „Вітер зі Сходу“ режисера Катерини Степанкової. Він показує поїздки наших митців на фронт до військових з виставами. Унікальні зустрічі зі сльозами, палкими обіймами і важливими словами. Крім Ади Роговцевої, в ньому знялися Ахтем Сеітаблаєв, Лариса Руснак, Катерина Степанкова та багато інших культурних діячів, які з 2014 року стали волонтерами для фронту», — пише Порошенко у Facebook.

Фото Європейська Солідарність
Фото Європейська Солідарність

Робота над фільмом почалася за сприяння Українського культурного фонду ще за головування Марини Порошенко.

«Пишаюся, що саме Марина дала цьому фільму право на життя, будучи Головою Українського Культурного Фонду, коли було ухвалене рішення про його фінансування. Дякую Вам, Адо Миколаївно, за підтримку наших захисників, за те, що грієте їх теплом свого гарячого та щирого серця. Ви є справжня мати для кожного добровольця та волонтера. Любимо вас, поважаємо і низько вклоняємося вашому таланту. Многая літа вам!», — пише п’ятий Президент.

Фото Європейська Солідарність
Фото Європейська Солідарність

У документальному фільмі про акторські виступи на Сході наскрізною лінією є питання — чи має право митець лишатися осторонь гарячих подій, які відбуваються в його країні?

Під час поїздок сходом України 2014−2019рр, виступів перед місцевими, які опинилися на лінії вогню чи вимушені були покинути окуповані міста та селища, спілкування з військовими, які потрапляли на імпровізовані вистави прямісінько з боїв, чергувань, виїздів, у провідних майстрів українського театру та кіно відбувалося творче переосмислення війни.

У стрічці українські актори, режисери, митці, які їздять на Схід, розказують про «свою» війну. Фільм символічно виходить на екран напередодні святкування 30-річчя Незалежності України і безпосередньо в день народження народної артистки України, Героя України Ади Роговцевої.

Читайте також: Якщо є прагнення допомогти армії, ніхто тебе не зупинить, — Порошенко

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень