Передплата 2024 «Добрий господар»

Серед учасників Олімпіади в Токіо зафіксували перший випадок коронавірусу

  • 17.07.2021, 15:15
  • 574

В Олімпійському селищі в Токіо зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус, що викликає серйозні побоювання напередодні Ігор

Про це заявили організатори Олімпійських ігор, повідомляє міжнародне інформагентство Reuters.

Вони підтвердили, що у іноземця, який бере участь в організації Ігор, був позитивний результат під час планового тесту в п’ятницю.

Національність людини не розголошують з міркувань конфіденційності.

Ігри 2020 року, відкладені на рік через глобальної пандемії, відбуваються без глядачів і в умовах жорсткого карантину. Громадськість Японії побоюється, що наплив відвідувачів може спровокувати новий спалах коронавірусу. Наразі тільки приблизно 20% населення країни вакциновано повністю.

Президентка Олімпіади Токіо-2020 Сейко Хасімото визнала стурбованість громадськості.

«Я розумію, що є ще багато тривожних факторів. Організатори повинні постаратися, щоб люди розуміли, що ці Ігри безпечні і надійні», — сказала вона.

Наразі понад 40 осіб, які брали участь в організації Ігр, зокрема — місцеві й іноземні громадяни, мали позитивний результат.

Крайній випадок — перший випадок в селищі спортсменів площею 44 гектара на набережній Токіо, де зупиниться більшість з 11 000 учасників.

Спортсмени тільки розпочинають прибувати на Ігри, які відбуватимуться з 23 липня по 8 серпня.

До речі, туди вже прибув перший десант український олімпійців, які представлятимуть нашу країну на Іграх ХХХІІ Олімпіади.

Основою заходів боротьби з інфекцією є щоденне тестування спортсменів, які беруть участь, а також часте тестування інших учасників змагань. Пересування відвідувачів також під контролем.

Читайте також: Українського гімнаста дискваліфікували з Олімпіади в Токіо

Схожі новини