Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Італії продають будинки по два євро

  • 17.07.2021, 12:45
  • 3 244

Італійське місто Самбука продає другу партію покинутих будинків за два євро, намагаючись врятувати напівзруйновану власність

Про це повідомляє телеканал CNN.

Через два роки після першого продажу, який відбувся у 2019 році, місцева влада, як і раніше, отримує запити від іноземців, зацікавлених у придбанні одного з недорогих будинків в місті, і вирішила, що зараз саме час продати ще приблизно 20 покинутих будівель, багато з яких є сусідніми будинками. Тому покупці можуть купити більше одного об’єкта нерухомості і продати їх.

Вибрані об’єкти нерухомості, розташовані в старому «Сарацинському» районі історичного центру Самбуки, були закинуті після того, як в 1968 році в долині Біличі на Сицилії стався катастрофічний землетрус, який зруйнував цей район.

Вони виставлені на аукціон за стартовою ціною два євро і будуть продані тому, хто запропонує найвищу ціну, як це було в 2019 році. Продаж був запущений 15 липня, а процес подачі заявок завершиться 5 листопада. Після того, як всі запити розглянуть, відбудеться відкритий аукціон.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

У 2019 році будинки було продано за ціною від одного євро до 25 000 євро, більшість з них коштували від 5 до 10 000 євро.

Ці будинку здебільшого одноповерхові площею від 50 до 80 квадратних метрів з невеликими внутрішніми двориками в мавританському стилі з лимонними деревами.

Тим часом виставлені на продаж і більші багатоповерхові червоно-рожеві кам’яні будівлі площею 120 квадратних метрів з балконами і терасами з видом на зелені поля, де пасуться вівці.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

І не тільки будинки виставляють на продаж. На ринку також з’явилися порожні міські простори і ділянки між будинками, що надає покупцям можливість побудувати практично все, що вони хочуть, з нуля на тому місці, яке вони виберуть.

Деякі з пропонованих будинків в неймовірно гарному стані, зі старими фарбованими плитковими підлогами з майоліки, спроєктованими сіцілійськими майстрами мистецтва, і золотисто-коричневими стінами, датованими 1920-ми роками.

Тим не менше, більшість будинків потребують ремонту, а деякі до сих пір заповнені забутими предметами і купами зламаних меблів.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Читайте також: За рідкісну марку віддали цілий статок

Схожі новини