Передплата 2024 ВЗ

У світі зросла кількість жертв паводків: відомо про понад 150 загиблих

  • 17.07.2021, 12:15
  • 482

Рятувальники продовжують пошуки, оскільки сотні людей вважаються зниклими безвісти

Про це пише AP.

До суботи, 17 липня, вода відходила у більшій частині постраждалих регіонів. Проте чиновники побоюються, що у зруйнованих легкових і вантажних автівках може виявитися більше загиблих.

Через негоду найбільше постраждала Німеччина. Щонайменше 90 людей загинули у районі Арвайлер, що на території землі Рейнланд-Пфальц. У районі також повідомляли, що 1300 людей вважаються зниклими безвісти через відсутність мобільного зв'язку, влада каже, що ця цифра «зменшується щогодини».

Міністр внутрішніх справ Рейнланд-Пфальцу вважає, що потрібно готуватися до збільшення кількості жертв. «Коли ви довго нічого не чули від людей, потрібно боятися найгіршого», — сказав міністр Роджер Левенц, передає BBC.

У Рейнланд-Пфальці повідомляється про загибель ще 63 людей. Щонайменше 43 людини загинули на землі Північний Рейн-Вестфалія.

У німецькому місті Ерфтштадт, неподалік від Кельна, влада стурбована, що деякі люди могли опинитися у пастці під власними будинками. Поки про жертв у місті не повідомлялось.

У Бельгії кількість загиблих зросла до 27. Прем'єр-міністр країни Александер де Кроо оголосив 20 липня національним днем жалоби. За його словами, цей паводок може бути «найбільшою катастрофою в історії країни».

У Нідерландах тисячі людей покинули свої домівки у провінції Лімбург через негоду. Вода, яка заполонила міста через прорвану дамбу, почала відступати, і вже 16 липня мешканці змогли повернутися у свої домівки.

У Швейцарії декілька річок та озер вийшли з берегів. Людей у Базелі просили триматися далі від річки Рейн, а у місті Люцерн влада закрила декілька пішохідних мостів. Про загиблих там не повідомляють.

Читайте також: Негода наробила лиха на Закарпатті

Схожі новини