Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині у 7-річної дитини діагностували правець

  • 16.07.2021, 11:15
  • 669

До львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ госпіталізували 7-річну мешканку Мостиського району, у якої лікарі діагностували правець. Це перший цього року випадок небезпечного інфекційного захворювання на Львівщині

Про це повідомила очільниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко-Тімко.

Наталія Іванченко-Тімко додала, що дитина не була захищена щепленням від правця.

«Отже, нагадую! Спори правця є всюди! Найменша ранка може становити небезпеку! Порятунок один! Вакцинація! Безкоштовно держава гарантує щеплення у віці 2−4-6−18 місяців, 6, 16 років. У подальшому 26, 36, 46, 56, 66, 76, 86, 96 і т. д. Без обмеження віку! Якщо є травма — зверніться до лікаря за екстреною профілактикою! Перші симптоми — біль і посмикування м'язів, важко відкрити широко рот, „дивна“ (сардонічна) посмішка, судоми. Летальність становить до 40%. Не варто випробовувати долю», — наголосила очільниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Читайте також: «Не шукайте усіляких дурниць про вакцинацію в Інтернеті«

Завідувачка реанімаційного відділення лікарні ОХМАТДИТ Віра Приймакова повідомила ZAXID.NET, що дитина з Мостиського району. Її госпіталізували в реанімаційне відділення 14 липня. У неї генералізована форма правця.

«Дитина вакцинована в один рік, ревакцинація їй не проводилася. Дівчинка на ШВЛ, у медикаментозному сні», — повідомила Віра Приймакова.

За її словами, у дитини є подряпини на руках, ногах, але більш давні. Найсвіжішою є невеличка подряпина на руці, найвірогідніше вона й стала вогнищем інфекції.

Дітей із правцем лікують В ОХМАТДИТі. За словами Віри Приймакової, цього року це перший випадок правця. На щастя, лікарі мають великий досвід лікування дітей із таким захворюванням.

Схожі новини