Передплата 2024 «Добрий господар»

Інтерпол оголосив у розшук колишнього нардепа Жеваго

  • 15.07.2021, 19:55
  • 613

Екснародного депутата, співвласника гірничорудної компанії Ferrexpo і групи "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго розшукує Інтерпол

Про це повідомляє ДБР.

У ДБР нагадують, що 27 вересня 2019 року екснардепу заочно було повідомлено про підозру.

Він, за версією слідства, як колишній власник АТ «Банк «Фінанси та Кредит», організував розтрату 113 млн. доларів США цієї фінансової установи.

«Підконтрольна йому офшорна компанія відкрила кредитні лінії в іноземних банках, а його банк став поручителем. Після того, як офшорна компанія не виконала договірні зобов’язання, іноземні банки стягнули заставне майно поручителя, зокрема списали 113 млн. доларів США з кореспондентських рахунків українського банку.

Після цього вказаний банк було визнано неплатоспроможним".

Читайте також: «Червона картка» Чауса: Інтерпол зняв з міжнародного розшуку скандального екссуддю

Нагадаємо, 9 жовтня 2019 року директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на брифінгу у Києві повідомив, що колишнього народного депутата Костянтина Жеваго оголосили в розшук по Україні і планують оголосити у міжнародний розшук за провадженням, яке розслідує ДБР.

Офіс генпрокурора передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів арештоване майно у провадженні щодо розтрати коштів, А Т Банк «Фінанси та Кредит» на суму понад 2,5 млрд. грн.

Схожі новини