Передплатити Підтримати

Раз, два - і готово: дуже простий рецепт пирога зі смородиною

Влітку у нас постійно борються два бажання. З одного боку, хочеться приготувати щось особливе, з іншого — не стояти у спеку біля плити

Про це пише ТСН.

Вирішити дилему дозволить швидкий пиріг із чорною смородиною. Назва говорить сама за себе. Тісто замішується буквально за 5 хвилин, виливається у форму, згори — ягоди, все це кладемо в духовку і чекаємо. У результаті виходить ароматний сезонний десерт.

Бюджетний набір продуктів, простота виконання, пухке тісто, не надто солодка начинка — все це повинно схилити чашу терезів на користь швидкого пирога з чорною смородиною.

Інгредієнти:

  • 300 г. чорної смородини;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 0,75 склянки цукру;
  • 1/3 склянки молока;
  • 100 г. вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • цукрова пудра.

Приготування

  1. Вершкове масло розтопити й охолодити.
  2. Яйця збити з цукром до піноподібного стану, додати вершкове масло та молоко і добре вимішати.
  3. Борошно просіяти разом із розпушувачем, всипати в яєчно-молочну суміш і збивати до однорідного стану.
  4. Приготоване тісто вилити у змащену вершковим маслом і присипану борошном форму, розрівняти і викласти на нього злегка присипану борошном і цукровою пудрою смородину.
  5. Випікати за 200 °C близько 45 хвилин.

На замітку

Після випікання поверхню охололого пирога можна притрусити цукровою пудрою. Як начинку можна використовувати вишню, червону смородину, чорницю, лохину або ягідний мікс.

Взимку для такого пирога використовуйте заморожені ягоди.