Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Перші місяці пандемії були в іспанських домах "коктейлем Молотова"

Під час пандемії коронавірусу випадків самодеструктивної поведінки молодих людей побільшало в Іспанії майже на 40 %

За даними Фундації Анар, що займається проблемами молоді, 2020 року поліція і медичні служби одержали понад 166 тисяч повідомлень про «серйозні» й небезпечні інциденти.

Серед найбільш небезпечних форм поведінки молодих людей, які почастішали в Іспанії під час пандемії, Фундація Анар називає суїцид, заподіяння собі тілесної шкоди й відмову від їжі. Іспанська молодь потерпала від тривоги й депресії, і як наслідок, виявляла надмірну агресію…

Як повідомив Бенджамін Балестерос з Фундації Анар, найбільше саморуйнівних дій зафіксували серед молодих іспанців під час першої хвилі коронавірусу, з березня по червень 2020 року, коли вони були змушені перебувати вдома на самоізоляції.

«Перші три місяці пандемії були в іспанських домах справжнім „коктейлем Молотова“, і чи не найбільше постраждала молодь, — констатує Балестерос. — До перебування на самоізоляції додалися проблеми з роботою у дорослих, страх заразитися, відсутність контактів із друзями й доступу до місць, які до пандемії вважалися безпечними, наприклад, навчальних закладів».

Схожі новини