Передплата 2024 ВЗ

23 мільйони дітей не вакцинували у рамках планової імунізації

  • 15.07.2021, 12:15
  • 445

ВООЗ та ООН занепокоєні тим, що пандемія коронавірусу зірвала планову дитячу вакцинацію

Через пандемію COVID-19 в минулому році 23 мільйони дітей по всьому світу не отримали основні вакцини в рамках планової імунізації. Це може призвести до спалахів небезпечних захворювань, йдеться у спільній заяві ВООЗ та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), передає УНН.

«23 мільйони дітей пропустили базову вакцинацію в рамках планової імунізації у 2020 році — на 3,7 мільйона більше, ніж в 2019 році», — уточнюється в повідомленні.

Через те, що значна кількість ресурсів і медичних фахівців були кинуті на боротьбу з COVID-19, в багатьох частинах світу відбулися серйозні збої у вакцинації населення від інших хвороб. Показники вакцинації серед дітей впали в минулому році в більшості країн. Найбільше постраждали регіони Південно-Східної Азії і Східного Середземномор’я.

«Ще до пандемії були тривожні ознаки того, що ми починаємо втрачати позиції в боротьбі за імунізацію дітей від низки дитячих хвороб, зокрема у зв’язку зі спалахами кору два роки тому. Пандемія погіршила ситуацію», — зазначила виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

Читайте також: ВООЗ проти вакцинації третьою дозою

Генеральний директор Глобального альянсу з вакцин та імунізації Сет Берклі заявив, що пандемія зводить нанівець багаторічний прогрес у проведенні планової імунізації, тож мільйони дітей ризикують заразитися смертельними захворюваннями.

ВООЗ також попереджає, що зрив дитячої вакцинації може призвести до спалахів захворювань, які стануть катастрофічними для суспільства і систем охорони здоров’я, вже навантажених хворими на COVID-19

Схожі новини