Передплата 2024 ВЗ

Замість того, щоб жартувати над українською – жартуйте українською, - Порошенко

  • 14.07.2021, 19:55
  • 671

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у відеозверненні привітав рішення Конституційного Суду, який визнав конституційним мовний закон

«Маю для вас дві новини, і обидві хороші, і обидві — про мову. Конституційний Суд України нарешті визнав конституційним закон „Про забезпечення функціонування української мови як державної“. І я вас з цим вітаю», — говорить Петро Порошенко. Він нагадав, що закон про мову атакували два роки.

«Закон, який був прийнятий нашою командою, де доповідачем був Микола Княжицький, Головою Парламенту був Андрій Парубій, і я пишаюся і маю високу честь, бо під цим законом стоїть мій підпис як Президента України, — конституційний», — наголошує Порошенко.

«І друге — на Бюджетному комітеті під вашим і нашим тиском ми врятували цей закон. Бо всі русофільські поправки були відкликані», — повідомив лідер «Європейської Солідарності».

«Залишилось 24 години, один день до 16 липня, коли цей закон буде функціонувати у повному обсязі. В тому числі для російських і проросійських серіалів, де, намагаючись вислужитися перед агресором, русифікували Україну», — зауважує Петро Порошенко.

«Закон треба виконувати, в тому числі і „95-му кварталу“, який має від мене велику пораду. Краще, ніж жартувати над українською — жартувати українською. І буде вам щастя», — говорить Порошенко.

Читайте також: Закон про мову: КСУ визнав конституційним закон про забезпечення функціонування української мови як державної

Схожі новини