Передплата 2024 «Добра кухня»

Разумков подав правки до законопроєкту Зеленського

  • 14.07.2021, 13:25
  • 548

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков подав правки до законопроєкту про олігархів

Про це він повідомив в інтерв'ю LIGA.net.

Разумков пропонує передати право включення людей до реєстру олігархів з РНБО спеціально створеній комісії при Національному агентстві із запобігання корупції

Він заявив, що РНБО є координаційним органом і не має повноважень визначати, чи є особа олігархом.

«Це повинна бути структура при НАЗК, яка буде працювати на громадських засадах. Комісія створюється завдяки конкурсу, в рамках якого можуть залучатися також іноземні експерти», — розповів Разумков.

Спікер пропонує, щоб комісія обиралась на весь термін дії закону (10 років), але з можливістю зміни глави кожні два роки. Комісія отримує матеріали і докази. і повинна мати доступ до державних реєстрів.

«Щодо звітності про зустрічі (з олігархами або їхніми представниками), я абсолютно згоден, але в своїх поправках буду пропонувати розширити перелік осіб, які повинні декларувати такі зустрічі», — додав спікер.

До комісії не можуть входити чиновники через конфлікт інтересів.

«Наприклад, є якийсь глава Верховної Ради, який є в корупційних відносинах із представником великого бізнесу. Він коли-небудь проголосує в межах РНБО за включення цієї особи до переліку олігархів? Ні. Це конфлікт інтересів? Так», — пояснив він.

Читайте також: Чергова атака: «слуги» знову хочуть вивести телебачення з-під дії закону про мову

Схожі новини