Передплата 2024 «Добрий господар»

Влада Зеленського системно переслідує захисників України, - депутати «Європейської Солідарності»

  • 13.07.2021, 19:50
  • 655

Справа проти бойового генерала Павловського – це чергова атака на захисників України

Про це говорять учасники акції на підтримку генерала Павловського, яка проходить під Офісом президента. Учасники акції — ветерани війни проти російської агресії, волонтери, активісти, депутати вимагають звільнити героя оборони Маріуполя, колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського, а також керівників підприємства «Завод «Кузня на Рибальському», яке виготовляє бойові кораблі.

Володимир Зеленський боїться захисників України і бойових генералів, тому кидає їх за грати. Про це заявила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина. «Вони не розуміють, що в цій війні викристалізовавалась не тільки наша армія, але й політична українська нація», — говорить Федина.

«У час, критичний для держави, у нас є ті, хто стане на чолі боротьби за незалежність. У нас є не тільки офіцери — в нас є бойові генерали, яких сьогодні так боїться потерпілий Зеленський. І саме тому судиться з масою генералів, але кожна справа в результаті розвалюється», — нагадала Софія Федина.

Герой України, генерал-лейтенант, народний депутат України Михайло Забродський переконаний — справа проти Павловського — це переслідування людей, які взяли на себе відповідальність за країну.

«З першого дня ще хтось намагався зрозуміти логіку обвинувачення, потім все стало зрозуміло. Ви думаєте, це справа про десантні катери? Мова не про вузли і швидкості, не про водотоннажність, а мова про те, що той, кого призначили, має сісти за грати. І цьому був підпорядкований весь процес. Відпрацьовувалося чітке владне замовлення… Для чого все це робиться? Перша і головна мета- це призупинити постачання вітчизняних зразків, друга мета — дискредитувати патріотичний рух, тих, хто зараз вже в далекому 2014 не побоявся брати на себе відповідальність. У нас було чимало проблем, не вистачало багато чого, а найголовніше — не вистачало того, хто здатний приймати рішення. І ця країна має дякувати Богові, що такі люди знайшлися. І зараз ця кампанія, яка розгорнута, спрямована проти них. Це націлено проти всіх тих, хто тоді не побоявся», — говорить генерал Забродський.

«Вони йшли до влади, навіть не приховуючи, навіщо вони туди йдуть — «перестать стрелять», «посмотреть в глаза и встретиться посередине». І в інтерв’ю і Коломойський, і поплічники Зеленського говорили — не треба дратувати Росію, потрібно якось домовитися.

Скільки вже було справ щодо патріотів? Генерал Павловський лише один з них. Згадаємо генерала Марченка, генерала Шевчука, Мельника, справу Антоненка-Дугарь-Кузьменко. Багато можна, на жаль, називати цих прізвищ. І вони всі вкладаються в одне — Зеленський і компанія воюють і будуть воювати з усім, що не дає реалізувати план, який йому здається таким простим і зрозумілим: навіщо ми опираємося Росії? Ми всі маємо збиратися разом, бо треба Зеленському і компанії розповідати про те, що «есть разница». Є відмінність, дуже жорстка відмінність між Україною і Малоросією, тому що Малоросія не має майбутнього. І те, що Путін зараз пише статійки українською мовою, означає лише одне — вони готують новий етап наступу, для них зараз дуже важливо зламати волю до спротиву. А Зеленський продовжує свою лінію на підігрування", — говорить народний депутат Ростислав Павленко.

«Коли Зеленському приходили повістки, щоб взяти зброю і піти захищати нашу державу, він ухилявся від цього. До чого це все призвело? Призвело до того, що ми тепер з побратимами зустрічаємося в судах, куди приходимо захищати своїх волонтерів, медиків, які безпосередньо брали участь і в Майдані, і в АТО. І втому числі бойових генералів, які доклали максимум зусиль для того, щоб наш оборонний комплекс був здатним захищати державу… На жаль, нам доводиться захищати одне одного, ходити по судах. Ми розуміємо чітко, що без якісного керівництва простий солдат, яке би в нього не було бажання захистити свою державу, без якісного управління, без чіткої позиції командира, він цього не зробить», — заявив народний депутат Михайло Бондар.

Арешт генерала Павловського — це замовлення Офісу президента, заявив громадський активіст, журналіст Віталій Гайдукевич.

«Банкова використовує некваліфікованих прокурорів, використовує некваліфікованих суддів для фабрикування політичного тиску. Це дуже маркерна історія, тому що — подивись на кого тиснуть і зрозумієш, хто є ворогом Зеленського, кого він боїться. Вони вирішили спробувати перевірити, як будуть реагувати, коли фабриковатимуть політичні справи проти колишніх чиновників міністерства оборони. Я припускаю, що Павловський є тільки першою особою, на кому вони тренуються», — говорить Гайдукевич.

Ветеранка війни проти російської агресії Маруся Звіробій наголосила: «Ми це спостерігаємо від самого початку каденції Зеленського — він показує не лише українцям, а в першу чергу Росії і Путіну свою позицію, коли закриває за грати бездоказово військових. Якщо прокуратура по телевізору розповідає, що у них немає доказів на Павловського, я те саме чула, коли закрили Антоненка, і цілий рік людина просиділа без доказів. А наші суди вирізняються із світової судової системи абсолютним свавіллям», — говорить Звіробій.

Учасники акції вшанували хвилиною мовчання морських піхотинців, які загинули рік тому під Зайцевим. «Ми маємо боротися за свою свободу. Боротися так, як боролися ті, хто загинув за Україну. Давайте об’єднуватися, давайте боротися з цією навалою», — сказав батько загиблого морпіха Ярослава Журавля Сергій Журавель.

Читайте також: Аваков подав у відставку (оновлено)

Схожі новини