Передплата 2024 ВЗ

У ресторанах Львівщини не будуть готувати майонезні салати та заварні тістечка

  • 13.07.2021, 15:30
  • 720

Через надмірну спеку у закладах харчування тимчасово не готуватимуть страви, що швидко псуються

Після масового отруєння в Куликові у Львівській ОДА вирішили заборонити керівникам ресторанів готувати влітку страви, що швидко псуються.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання обласної комісії техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Як повідомили у пресслужбі ЛОДА, комісія розглянула ситуацію з масовим отруєнням в ресторані «Панський Книш» у Куликові.

Читайте також: Відомо, чим отруїлися відвідувачі ресторану на Львівщині

Комісія ТЕБ і НС віднесла випадок у ресторані в Куликові до «надзвичайної ситуації об’єктового рівня». Тому, щоб не допустити такого в майбутньому, керівникам територіальних громад Львівщини доручили зобов’язати керівників громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року епідемічно небезпечних страв.

Зокрема, ресторанам і кафе заборонять готувати салати з майонезом чи сметаною та кондитерські вироби із заварним кремом. Також заборонять реалізацію страв, що особливо швидко псуються, зокрема й на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Окрім того, у всіх закладах харчування мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас мийних засобів і антисептиків.

Незабаром в ЛОДА скличуть нараду із представниками бізнесу та регіональної влади, щоб повідомили їх про ухвалене рішення.

Схожі новини