Передплата 2024 ВЗ

Вакцину Pfizer зробили доступною для всіх охочих

  • 12.07.2021, 12:55
  • 665

Вакцина Pfizer/Comirnaty почали використовувати у центрах масової вакцинації

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я (МОЗ).

«Антиковідну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech тепер використовуватимуть у центрах масової вакцинації, де вона буде доступна всім охочим з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями», — йдеться у повідомленні.

У пресслужбі нагадали, що Україна очікує отримати близько 1-го млн. доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня. Відтак МОЗ вирішило зробити її доступною для широкого загалу.

Крім того, додали у відомстві, в Україні щодня працює до 2 тис. пунктів щеплень, де використовують вакцину CoronaVac від Sinovac BioNTech, яку постачають в однодозних флаконах і яка не вимагає низьких температур, що робить її зручною для використання в таких пунктах.

За словами заступника міністра охорони здоров'я — головного державного санлікаря України Ігоря Кузіна, за останніми даними вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech продемонструвала ефективність у 83,5% у запобіганні симптоматичних захворювань на COVID-19 та 100% ефективність у попередженні госпіталізації та смерті.

Читайте також: Pfizer планує оголосити про необхідність третьої дози COVID-вакцини, — WP

У відомстві також нагадали, що в центрах масової вакцинації, яких в Україні зараз понад двохсот, щеплюють усіх охочих. Пріоритет надається літнім людям та групам ризику. Громадяни, які отримали перше щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech у цих центрах, зможуть щепитися другою дозою у тих же центрах або пунктах щеплень.

Мобільні бригади щеплюють організовані колективи вакциною Comirnaty/Pfizer, а цільові групи із 3−4 етапів вакцинації — CoronaVac/Sinovac та другою дозою вакцини AstraZeneca. Вони також щеплюють маломобільні групи населення вакциною CoronaVac/Sinovac.

За даними МОЗ, станом на 12 липня країна вже отримала понад 5,6 млн. доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн. доз CoronaVac/Sinovac, майже 1,7 млн. доз Comirnaty/Pfizer, та майже 1,6 млн. доз AstraZeneca різних виробників.

Схожі новини