Передплата 2024 «Добрий господар»

Сім найкращих локацій для відпочинку у Туреччині

  • 11.07.2021, 14:55
  • 7 917

Туреччина залишається одним із найпривабливіших літніх напрямків. Туристична сфера тут активно розвивається, пропонуючи мандрівникам максимально комфортні умови у поєднанні з прийнятними цінами

Всупереч стереотипу, купити тур до Туреччини варто як поціновувачам пляжних розваг, так і шанувальникам екскурсійних програм. Більшість готелів орієнтовані на сімейний відпочинок, надаючи розваги для малюків, послуги професійних нянь і аніматорів. Сьогодні ми розглянемо літні локації, які завоювали репутацію кращих у 2021 році, передає GreenPost.

Якщо ви хочете відпочити на Середземному морі, зверніть увагу на такі курорти.

Анталія — велике сучасне місто, популярність якого зумовлена не тільки мальовничими пляжами, але і наявністю міжнародного аеропорту.

Крім купання в морі та водних видів спорту, ви можете насолодитися оглядом місцевих пам'яток: Ворота Адріана, водоспад Дуден, годинникова башта та мінарети. Поціновувачам екскурсій варто взяти оглядову поїздку містом або маршрут Демре-Міра-Кекова.

Аланья — старовинне, неймовірно мальовниче місто. Воно відоме білосніжним пляжем Клеопатри, великим аквапарком і гарними історичними будівлями. Це чудове місце для романтичної подорожі або відпочинку з дітьми.

Кемер — невеликий курорт поруч з Анталією, оточений горами та цитрусовими садами. Тут екологія потішить будь-якого гостя, адже місто розташоване на території національного парку поруч із Тороськими горами. Піщані та галькові пляжі нагороджені «Блакитним прапором».

Сіде — у цьому місті збереглося безліч античних пам'яток історії та архітектури. Тут на вас чекають пологі пляжі, великий вибір водних видів спорту і знаменита дискотека OXYD.

Прагнете зануритися в Егейське море? Ось список кращих місць.

Мармарис — півострів між Середземним та Егейським морем. Туристів приваблюють золотисті пляжі, фантастично красиві пейзажі та сухий теплий клімат. Тут добре розвинена інфраструктура, чимало історичних пам'яток і музеїв.

Фетхіє — курорт, відомий цілющим кліматом, тихими блакитними бухтами та смарагдовою зеленню. Це заповідна зона, розташована неподалік від аеропорту Даламан. Море тут тихе, добре прогрівається.

Поціновувачі активного відпочинку можуть зацікавитися рафтингом, веслуванням, вітрильним спортом. Шанувальникам екскурсій варто відвідати місцевий музей і гробницю правителя Амінтаса.

Бодрум — один із найбільш молодіжних і «тусовочних» курортів. Східна частина міста всіяна нічними клубами та ресторанами, а західна — більш тиха, сюди їдуть поціновувачі водних видів спорту.

Старі квартали Бодрума потішать мальовничими вуличками.

Читайте також: «Хатинка» біля моря — від 180 гривень за добу

Якщо ж ви прагнете пригод і маєте бажання зануритися в унікальну атмосферу турецького побуту, обов'язково відвідайте (хоча б з екскурсією) Стамбул!

Схожі новини