Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Навала змій на Львівщині: за добу від гадюк постраждали троє людей

  • 11.07.2021, 12:15
  • 656

До лікарень Львівської області упродовж 10 липня госпіталізували трьох людей через укуси змій. Усі потерпілі перебувають у стані середньої важкості

Як інформує пресслужба ДСНС Львівщини, о 14:55 до служби порятунку надійшло повідомлення про львів’янку 1987 року народження, яку змія вкусила у палець правої ноги. Її госпіталізували до Перемишлянської центральної районної лікарні.

0 17:48 рятувальників повідомили про дівчинку 2008 року народження із села Свидник Східницької ОТГ, яку змія вкусила в ліву гомілку. Її госпіталізували до Турківської ЦРЛ. До цієї ж лікарні пізніше потрапила мешканка с. Карпатське Боринської ОТГ 1970 року народження. Її змія вкусила в праву п’ятку.

Нагадаємо, що на Львівщині трапляється лише один вид отруйних змій — гадюка звичайна.

Вона порівняно невелика — переважно має довжину до 75 см., тіло товсте, голова округло-трикутна. Колір — або чорний, або коливається від сірого до коричневого з оливковими та червоно-бурими відтінками і має виражений зигзагоподібний малюнок уздовж хребта.

Читайте також: І змієлова змії кусають, але отрута його не бере…

Трапляються гадюки у високій траві, кущах, лісі, тому вирушаючи на природу рятувальники радять взувати високе щільне взуття, яке змія не зможе прокусити.

Під час зустрічі з гадюкою не варто панікувати, наближатися до неї чи робити різких рухів.

Якщо змія вкусила, треба відсмоктати отруту, обмежити рухомість постраждалої частини тіла та якомога швидше доправити людину до лікарні. Аби прискорити виведення отрути, варто пити більше чаю та лужної мінеральної води.

Схожі новини