Передплата 2024 ВЗ

Троє дітей з Прикарпаття у реанімації через укуси змій

  • 09.07.2021, 14:45
  • 773

Неповнолітніх потерпілих госпіталізували в обласну дитячу лікарню

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС у Івано-Франківській області, передає «Еспресо.Захід».

Ввечері 8 липня до Коломийської дитячої лікарні поступив 16-річний житель села Казанів.

У хлопця діагностували анафілактичний шок унаслідок укусу змії. З Коломиї його перевели в Обласну дитячу клінічну лікарню. Постраждалий у важкому стані перебуває в реанімаційному відділенні.

16-річного жителя села Кінчаки Дубовецької громади змія вкусила на дитячому майданчику. Хлопця госпіталізували в ОДКЛ. Він також у важкому стані в реанімації.

В Осмолоді Перегінської Т Г змія вкусила за праву руку 12-річну жительку Кривого Рогу. Дівчинка перебуває в реанімаційному відділенні ОДКЛ у важкому стані.

Рятувальники застерігають: якщо ви випадково побачили плазуна поряд — не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. Будьте уважні у місцях, де можна зустріти гадюк: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс, взувайте високе, щільне взуття, котре змія не прокусить. Гадюк приваблюють купи сміття, закинуті будівлі — це для них найкраще укриття. Якщо гадюка таки вкусила — якнайшвидше зупиніть поширення отрути по тілу. І якомога скоріше доставте потерпілого до лікувального закладу.

Читайте також: У чеській річці плавав… 6-метровий пітон!

Схожі новини