Передплата 2024 «Добрий господар»

Померла провідна дослідниця вакцини Sinovac

  • 08.07.2021, 19:55
  • 908

Провідна вчена, яка працювала над створенням та випробовуванням китайської вакцини Sinovac, Новілія С'яфрі Бахтіяр померла в Індонезії з підозрою на COVID-19

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на індонезійські ЗМІ.

Зокрема, Служба новин Кумпарана заявила, що дослідниця померла від коронавірусу.

Водночас індонезійський портал Sindonews з посиланням на представника державної фармацевтичної компанії BioFarma, повідомляє, що Новілію С’яфрі Бахтіяр поховали «згідно з протоколами COVID-19». Жінці було понад 50 років.

Смерть жінки підтвердив і міністр державних підприємств країни Ерік Тохір. Зокрема, він опублікував в соцмережах повідомлення про «величезну втрату компанії BioFarma».

Водночас Тохір не назвав причину смерті жінки, додавши, що «вона була провідним вченим і керівником клінічних випробувань, проведених BioFarma». Зокрема, мова йшла і про клінічні випробування вакцини проти COVID-19 у співпраці із Sinovac.

Читайте також: За домовленістю. В Україні поза чергою щепили кілька тисяч китайців

Дослідниця померла на тлі рекордної смертності в Індонезії, передусім через поширення штаму Delta. У країні вперше зафіксували більш ніж тисячу смертей на день і рекордних 34 379 випадки зараження.

Незалежна група даних Lapor COVID-19 заявила, що із червня в країні помер 131 медичний працівник. Майже всі померлі були щеплені вакциною Sinovac. У липні вже зафіксовано 50 летальних випадків коронавірусу серед медиків.

Схожі новини