Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Адвокат Порошенка оприлюднив позовну заяву до Зеленського і Бігуса

  • 08.07.2021, 17:56
  • 726

У Порошенка вимагають через суд від Зеленського та Бігуса оприлюднити так звану «прослушку» Медведчука у первісному вигляді

Адвокат Порошенка Ігор Головань опублікував у своєму блозі на «Українській правді» позовну заяву до Володимира Зеленського та ГО «ТОМ 14», поданий до Окружного адміністративного суду Києва.

Як відомо, адвокати Порошенка вимагають через суд від Зеленського та Бігуса оприлюднити так звану «прослушку» Медведчука у первісному вигляді.

Як зазначив Ігор Головань, йдеться про інформацію, що становить суспільний інтерес, а тому вона повинна оприлюднюватися в порядку, передбаченому Законом України «Про доступ до публічної інформації».

«Пан Бігус, цілком виправдовуючи наші припущення, відмовляється публікувати „прослушки Медведчука“ у первісному вигляді. Хоча які можуть бути причини ховати ці файли у журналіста? Хтось може заперечувати, що ці аудіофайли становлять значний суспільний інтерес?», — пише Головань.

«От у „зливного бачка“ таких причин може бути скільки завгодно. Агент повернув матеріали куратору, наприклад. І тепер файлів у пана Бігуса просто немає. Якщо взагалі ті файли колись пану Бігусу довіряли, а не монтували його відосики прямо на потужностях замовника», — припускає адвокат.

Головань опублікував позовну заяву, а також додатки:

  • заяву про залучення третьої особи — Служби безпеки України;
  • заяву про виклик свідків: Бігуса Дениса Станіславовича, Опанасенка Максима Володимировича, Іванової Лесі Олегівни.

«Пропоную колегам-юристам і всім охочим оцінити, чи мав рацію радник глави президентського офісу Михайло Подоляк, коли назвав наш позов юридичним спамом. Як поставиться до нашого креативу найбільш креативний з адміністративних судів — недоліквідований одним з відповідачів ОАСК, скоро побачимо», — резюмує Головань.

Схожі новини