Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Коли дізнався результат, був вражений. Це для мене велике щастя!”

Як готувалися цьогорічні випускники до ЗНО?

Випускники шкіл можуть зітхнути з полегшенням — зовнішнє незалежне оцінювання для більшості позаду. Цьогоріч Львівщина має найбільшу кількість випускників, які склали ЗНО на 200 балів. Найвищий результат з 77 предметів. Але у серпні ще будуть результати додаткової сесії, тобі, ймовірно, 200-бальників у нашій області додасться. Як довго треба готуватися, щоб отримати з одного предмета найвищий бал, журналістка «ВЗ» запитала у «винуватців» події.

— Я набрав 200 балів з біології. Завжди любив біологію, мав добрі оцінки з цього предмета. Однак в 11-му класі додатково займався з репетитором. Це мій шкільний вчитель, який і прищепив мені любов до біології. З дитинства мріяв стати лікарем, тож розумів, що без ґрунтовних знань з цього предмета, годі й навіть мріяти про медичний університет.

— Яким лікарем мрієте стати?

— Кардіологом. Моя мама — лікар, тож я змалку полюбив цю професію.

— Багато годин на тиждень «штудіювали» біологію?

— Щодня по дві-три години, бо ж треба було приділити час ще й іншим предметам.

— Сподівалися, що саме біологію складете на 200 балів?

— Звісно, я мріяв про це. Думав, що бал буде високим, бо їздив на олімпіади з біології і показував непогані результати. Але коли дізнався результат, був вражений. Це для мене велике щастя!

— Я склав українську мову на 200 балів, але й з інших предметів отримав високі результати. Хоча, на жаль, до президентської стипендії не дотягнув, бо сумарно за чотири предмети маю 770 балів, а треба не менш як 790.

— Ви закінчили ліцей з золотою медаллю. То 200 балів — результат 11-річного навчання, чи все ж таки був репетитор?

— Ще з початкових класів брав участь в різноманітних конкурсах з української мови, у тому числі й у конкурсі імені Петра Яцика. А у старших класах вже й в олімпіадах. Мову знаю непогано. Однак в 11-му класі вирішив підстрахуватися і позайматися з репетитором — повторював пройдений матеріал і «підтягував хвости». Але два заняття на тиждень по дві години дали відповідний результат. Мову я дуже люблю. Мабуть «Пласт», учасником якого я є, прищепив мені особливу любов до рідної мови.

— То ви сподівалися, що 200 балів — це саме ваш рівень оцінки?

— Попри те, що планую вступати на економічний факультет, для вступу на мою спеціальність потрібний високий бал і з мови, і з літератури. І якщо з мови у мене 200, то з літератури — 196,5 бала.

Схожі новини