Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У зоні ООС 5 липня 2021 року загинув батько чотирьох дітей

  • 06.07.2021, 12:05
  • 717

Майор Богдан Бродовський був випускником Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Фото із соціальних мереж
Фото із соціальних мереж

Загиблим під час обстрілів на Донбасі у понеділок, 5 липня, виявився майор Богдан Бродовський.

Про це повідомили представники 93 ОМБр «Холодний Яр» у Facebook.

«Знову окупаційні війська вбили українського офіцера. Із глибоким сумом повідомляємо про загибель на передовій майора Бродовського Богдана Віталійовича, заступника начальника тилу логістики бригади … Бойовики обстріляли позиції холодноярців, офіцер отримав вибухове поранення, несумісне з життям», — йдеться у повідомленні.

Богдан Бродовський народився 17 квітня 1984 року. Був випускником Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Він служив у ЗСУ з 2002 року. У 93 бригаді офіцер почав служити ще до початку війни. Був начальником продовольчої служби. Потім ненадовго звільнявся, відновився у корпусі резерву. Нещодавно він відновив службу у 93-тій бригаді.

«Богдан Віталійович Бродовський був кадровим військовим із великим досвідом. Служив у Збройних Силах України з 2002 року. 2009 року успішно завершив навчання у нашому виші за спеціальністю „Тилове забезпечення“. Це дуже велика втрата для всіх нас та Збройних Сил України, а особливо для його великої сім’ї. У Богдана Бродовського залишилася дружина та четверо дітей… Від себе особисто та від усього колективу Національної академії висловлюю щирі співчуття рідним і близьким загиблого офіцера, його співслужбовцям та колегам. Спочивай з миром, побратиме. Ти назавжди залишишся в нашій пам’яті…», — написав у Фейсбуці очільник Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

За минулу добу окупанти 9 разів порушили режим припинення вогню. Окупанти відкривали вогонь біля Авдіївки з великокаліберних кулеметів, мінометів 120-го та 82-го калібрів, станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і протитанкового ракетного комплексу.

Окрім загиблого Богдана Бродовського, поранення отримали троє бійців ЗСУ.

Читайте також: На Донбасі не вщухають обстріли: є втрати та поранені

Схожі новини