Передплата 2024 «Добра кухня»

НАБУ завело справу на Шмигаля та членів Кабміну через «ковідні» кошти

  • 05.07.2021, 18:50
  • 554

НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливої халатності прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та членів Кабінету Міністрів під час виділення коштів із фонду боротьби з COVID-19 на інші сфери державного управління, всупереч вимогам закону

Про це Українським Новинам повідомили в Офісі генпрокурора.

Справу відкрили 2 липня під час виконання рішення Вищого антикорупційного суду, який зобов'язав почати таке розслідування.

«Рішення суду виконано», — зазначили у відомстві.

Згідно з рішенням ВАКС, 25 травня в НАБУ надійшла заява, в якому позивач заявив про вчинення прем'єр-міністром і членами Кабінету Міністрів кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 210 і ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу.

У заяві міститься інформація про вчинення зазначеними особами злочинів, передбачених ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів із бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням) ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), а саме виділення з фонду боротьби з COVID-19 засобів на інші сфери державного управління, всупереч вимогам закону.

При цьому НАБУ відмовилося зареєструвати таке кримінальне провадження.

Після цього заявник подав скаргу на НАБУ до суду.

15 червня ВАКС задовольнив її частково і зобов'язав НАБУ почати розслідування.

Читайте також: Кабмін продовжить масковий режим в Україні

Схожі новини